2018-05-15T19:11:05+02:00 15. маја, 2018. 19:11 |

У току су „Десанкини дани“

Основна школа „Десанка Максимовић“, најмлађа школа у Пожаревцу, низом манифестација под називом „Десанкини дани“ обележава ових дана свој рођендан. Прослава је отпочела 11. маја на свечаности на којој је о досадашњим резултатима говорио директор школе Златан Радовановић. Потом су најбољим ученицима додељена признања, а најуспешнијим такмичарима на републичким смотрама из математике и физике уручене су награде – роботи.  Захвалнице и награде за изузетне резултате у васпитно- образовном раду додељене су и учитељима, наставницима и директору школе. Нису изостале и похвале упућене помоћним радницима који брину о томе да у школи све буде чисто и на свом месту.


             Сутрадан је одржан традиционални Одбојкашки турнир „Десанки у част“, у организацији наставника физичког васпитања Славише Стевановића и Александра Вјештице. Учествовало је осам екипа из различитих градова, мушка и женска одбојкашка екипа школе домаћина, женске екипе ОК„Дражевац“ из Обреновца, ОК „Техничар“ из Смедерева и ОК „Визура“ из Београда и мушке екипе  „Млади радник“ из Пожаревца, „ Царина“ из Смедерева и „Црвена звезда“ из Београда.

            У оквиру прославе промовисан је 21. број Школског часописа „Врт детињства“. Подсећамо да је прошле године овај часопис освојио трећу награду у категорији часописа основних школа у Србији, а по мишљењу Друштва за српски језик и књижевност из Београда.

             Свечаности поводом Дана школе завршавају се сутра (среда 16. мај) приредбом у Центру за културу у Пожаревцу.

             М.Л.