Удружење хомољских пчелара „Пек“ из Кучева  одржало је редовну седницу Скупштине на којој је усвојен извештај о раду у прошлој години и план и програм рада за ову, 2023. У раду седнице учествовао је и председник Савеза пчеларских организација Србије др Родољуб Живадиновић, а присуствовали су и представници пчеларских организација браничевског и подунавског округа и братског удружења из Ковина. Међу гостима били су и представници Општине Кучево, председник Општине др Иван Рајичић и председник Скупштине општине Бранко М. Кецман.

Скуп је био прилика да се једном броју чланова доделе специјална признања Савеза пчеларских организација Србије за рад у 2022. години. Диплому „Проф. др Јован Живановић“ добио је Љубиша Маленовић, Мирославу Макуљевићу уручена је Златна значка  „Заслужни пчелар“, Раји Предићу захвалница, а исто признање добила је и Валерија Белић.  Удружење хомољских пчелара  „Пек“ Кучево доделило је повеље Удружењу пчелара  „Врело Млава“ из Жагубице и Удружењу пчелара „Јасеница“ из Смедеревске Паланке. Драгану Јовановићу уручена је захвалница.

По одржаној седници Скупштине председник СПОС-а др Родољуб Живадиновић одржао је предавање на тему „Активности Савеза  пчеларских организација“. Сусрет пчелара у Кучеву завршен је резањем славског колача.

Share.

Comments are closed.

Skip to content