Поводом 22. априла, Дана планете Земље, волонтери Црвеног крста општине Жабари организовали су радну акцију, током које је у дворишту Удружења особа ометених у развоју „Кључ“ посађено неколико садница воћа.

Секретар Црвеног крста општине Жабари Нада Младеновић наглашава да је главни циљ оваквих акција да се подигне свест о заштити животне средине и очувању планете.

-Задовољство нам је да смо допринели очувању наше планете и уређењу дворишта Удружења „Кључ“. Радна акција је протекла у дивној атмосфери и са пуно љубави су посађене саднице воћа о којима ће се старати деца и надамо се за коју годину убирати плодове. Савети за очување наше планете су: сади дрвеће, штеди струју и воду, смеће бацај у канту, не загађуј природу, рециклирај, штеди папир, користи филтере… Негујмо хуманост, јер ћемо тако сачувати једни друге, поручила је Нада Младеновић.

Дан планете Земље се од 1970. године традиционално обележава бројним акцијама широм света, попут скупљања смећа, садње дрвећа, протестним шетњама климатских активиста, одржавањем едукационих радионица….

                                                                                                Д.Динић

Share.
Leave A Reply

Skip to content