Фабрику су отворили Радица Николић и Филип Рамирез

У Великом Црнићу, 23. маја отворен је нови производни погон компаније „Поликарт Србија“, на преко 3.000 квадратних метара и упошљено је 50 радника. У овој фабрици се производе полиуретанске облоге за ротационе штанц машине које се користе у картонској индустрији. Производи се извозе у преко 50 земаља света, а годишњи обрт достиже осам милиона евра.

Свечаним пресецањем врпце погон су пустили у рад директорка „Поликарт Србија“ Радица Николић и оснивач групе ЕОС Филип Рамирез.

У опремање самог објекта и куповину машина уложено је око два милиона евра сазнајемо од директорке Радице Николић, која апострофира изванреду сарадњу са локалном самоуправом.

-Овај нови погон изградили смо за непуних годину дана, а сву неопходну логистику у погледу обезбеђивања неопходне документације пружио нам је председник Општине Малиша Антонијевић са сарадницима, тако да смо успели у рекордном времену да завршимо радове и покренемо производњу. Поликарт је у 2023. годину ушао у сарадњу и постао део групације ЕОС. Пре месец дана стигла нам је нова линија, тако да се ускоро може очекивати проширење капацитета и упошљавање нових радника. Када се вратим девет година уназад, 2015. године, када смо отворили „Поликарт Србија“, имали смо само два радника и хиљаду квадрата радног простора, а данас на 3.000 квадрата 50 радника. Великим радом постигли смо успех и задовољство је видети да смо збринули 50 породица. Поред тога, већ идућег месеца упослићемо још 10 нових радника, јер проширујемо производњу и комплетна фабрика ће радити у три смене. На данашњем скупу можете видети наше сараднике и клијенте из десетак земаља света: Русије, Индије, Аустралије, Мексика, Италије, Шпаније, Француске, Немачке, Аустрије… Заузели смо преко 40 одсто светског тржишта са нашим производом. Услови за рад су на високом нивоу, како би радници могли остварити бољи квалитет и већу производњу. Трудимо се да високим стандардима постигнемо и добре економске резултате, да бисмо могли на тај начин као друштвено одговорна компанија да допринесемо бољем животу наших грађана, истакла је Радица Николић.

УСКОРО ПРОШИРЕЊЕ КАПАЦИТЕТА

У свом обраћању, председник Општине Малиша Антонијевић је нагласио да је фирма „Поликарт Србија“ поставила темељ развоја економије општине Мало Црниће, јер како је рекао, познавајући породицу Николић знам да овде неће стати, већ ће наставити путем развоја, проширења и почетком рада у другим производним подухватима.

Обраћање председника Општине Малише Антонијевића

-Реч је о људима који имају јасан циљ и визију рада у будућности, али и велику жељу да покажу да у Србији може да се ради, производи, извози и привређује. Ово је одличан пример и уједно позив за све оне који раде ван граница наше земље да се врате и стеченим капиталом започну производњу овде, у својој општини и тиме обезбеде себи економску стабилност, а свима нама просперитет и наставак развоја наше општине. Тренутно смо у преговорима са још једним инвеститором, који је заинтересован за рад и пословање у нашој општини. Потребно нам је још фабрика и производних погона, посебно оних који би упослили женску популацију. Изградња брзе саобраћајнице преко Пожаревца и Великог Градишта до Голупца ће свакако приближити фирму Поликарт региону, земљама света са којима они већ увелико сарађују и омогућиће им бржи приступ ауто путу. То ће им убрзати доставу репроматеријала, али и испоруку готових производа тржишту и то је показатељ да Влада и председник Србије јасно показују бригу о равномерном развоју свих подручја.

У обиласку производног погона

Висококвалитетни производи који настају у производном погону фирме Поликарт путују у разне државе и сви они носе натпис, произведено у Србији, произведено у Малом Црнићу, а квалитетан производ је уједно и гаранција просперитета и трајања, чега је ова фирма свесна и њихова мисија јесте пружање квалитетних производа, тачност и ажурност у испоруци, закључио је председник Општине.

Оснивач групе ЕОС Филип Рамирез је подсетио да ова групација броји 250 радника, извози у преко 70 земаља и годишњи обрт је на нивоу од 60 милиона евра.

-У склопу нашег развоја имплементирали смо се у Србији и с обзиром на све што видим овде мислим да сам био у праву што сам допустио да ме убеде да дођем овде. Ради се о првој фази инвестиције у коју смо тренутно уложили око два милиона евра, за око 3.000 квадратних метара површине и 50 радника. Кључ сваког привредног друштва су људи и мислим да у овом случају имамо добру основу да кренемо у даљи развој и напредак овог пројекта, казао је Рамирез.

Поликарт Србија

Свечаности су присуствовали руководилац и власник компаније „Поликарт Италија“ Дарио Таси, народни посланик Лепомир Ивковић, заменик председника Општине Мало Црниће Даниел Сурдуловић, председница Скупштине општине Горанка Стевић са сарадницима, бројни привредници из земље и иностранства.

Д.Динић

Share.
Leave A Reply

Skip to content