Председник општине Велико Градиште Драган Милић потписао је  уговоре са представницима удружења грађана и цркве о финансирању програма поднетих на конкурс за 2024. годину.

Од укупно 37 удружења која су учествовала на конкурсу, средства су одобрена за 26 пројеката удружења док је један одобрен за цркву.

-Задовољство ми је када видим да имамо оволико учесника у конкурсу, рекао је председник Милић, подсетивши да је само пар година уназад тај број био далеко мањи.

Како је рекао, то је доказ да односи Комисије,  која ради буџет,  са грађанима доприносе квалитетној изради буџета,  док удружења реализују добар део програма који је важан за ову општину, а који су веома квалитетни.

Он је навео и да је за цркве са којима општина, такође, има квалитетан однос уложено два милиона динара, а поред ових средстава неколико цркава је адаптирано, а изграђене су и нове.

-Мала су средства, али ћемо се трудити да их у наредном периоду буде више, да се што више програма усвоји,  закључио је Милић, пожелевши учесницима успех у раду и реализацији пројеката.

Средства у укупном износу од три милиона динара добили су: Удружење жена „У срцу Стига“ Мајиловац, Удружење „Шаран“ Велико Градиште, Клуб одгајивача канаринаца малино „Брица“ Велико Градиште, Међуопштинско удружење дистрофичара Смедерево, Удружење  жена „Сребрне нити – Затоње “ Затоње, МО Савеза слепих Пожаревац, СРК „Риболовачка прича“ Велико Градиште, КУД „Стишки бисери“ Мајиловац, Удружење жена „Чешљевобарке“ Чешљева Бара, Удружење „Кизуна“ Београд, Удружење жена „Тополовчанке“ Тополовник, Друштво учитеља општина Велико Градиште и Голубац, Велико Градиште, „Великоградиштанска гитаријада“ Велико Градиште, Удружење ликовних стваралаца „Ђура Јакшић“ Пожаревац, „Focus Europa for south east Europe“  Велико Градиште, Међуопштинско удружење цивилних инвалида рата Пожаревац, „Фокус Европа” Пожаревац, Удружење пензионера Општине Велико Градиште, Удружење „Градиштанац“, Велико Градиште, Удружење одгајивача голубова Српских високолетача ЦЦ-316 „Камијево”, Кинолошко друштво „Велико Градиште“, Ловачко удружење „Голуб“, Велико Градиште, „Продужи живот” Велико Градиште, Удружење „8. дан“ Пожаревац, МО Глувих и наглувих Пожаревац и УГ „Стуб 2020“ Пожаревац док је два милиона динара додељено Црквеној општини Велико Градиште.

Share.
Leave A Reply

Skip to content