2021-04-27T11:21:41+02:00 27. априла, 2021. 11:21 |

У Великом Градишту: Дани цвећа и меда

Седамнаеста по реду манифестација „Дани цвећа и меда“ обележила је почетак туристичке сезонe у општини Велико Градиште, окупивши љубитеље цвећа и пчеларских производа, али и прве туристе.

Дводневна изложбено-продајна манифестација одржана је најпре у Кусићу, селу познатих цвећара који своје производе пласирају широм земље. Посебна комисија изабрала је најлепше штандове, а прва награда за цвеће припала је Катарини Станковић из Кусића, друга Дејану Стојковићу из Кусића, трећа Славољубу Стевићу из Крепољина, док је награду за штанд са пчелињим производима добио Зоран Зарић из Тополовника. Награде су уручили руководиоци Општине и Месне заједнице Кусиће.

Домаћим произвођачима на манифестацији придружили су се цвећари, пчелари, грнчари и мајстори старих заната из читаве Србије па се на штандовима за сваког посетиоца и туристу нашло понешто лепо за кућу и башту, али и укућане и пријатеље.

Јуче су се у Великом Градишту, међу више од 50 штандова, бирали они најмаштовитије уређени за које су излагачима подељене специјалне награде за труд и учешће. На првом месту нашао се цветни штанд Ане Филиповић из Кисиљева, на другом Снежане Ђурић из Сиракова и на трећем Катарине Мијатовић из Триброда. Признања за пчелиње производе добили су Златица Живковић из Бискупља и Зоран Зарић из Тополовника који је потврдио успех од претходног дана. Пригодна признања уручили су им председник Општине и директори Туристичке организације и Културног центра.

-Ово је уједно почетак туристичке сезоне 2021. године где на неки начин се припремамо, предузели смо неке мере, уређујемо плажу на Сребрном језеру, гради се град на води, на самом акваторију, на 60 ари биће смештени тобогани, базени за децу итд. Ради се генерално уређење читавог Сребрног језера, завршили смо спортску халу где нам 3. маја долази репрезентација одбојкаша на припреме, најавио је Милић, уз ексклузивну вест да у септембру на језеру почиње изградња новог хотела са 4 звездице, са 150 соба, где би било запослено преко 100 радника, рекао је председник Драган Милић.

Да је ситуација са пандемијом короне добро искоришћена, потврдила је и бројка од 60.000 гостију прошле године на Сребрном језеру које ће са 2.500 регистрованих лежаја, уз нових 500, дочекати туристе и ове сезоне. Изградњом спортске хале сезона ће бити продужена и на зимски период, за припреме спортиста и репрезентација. Најављен је Одбојкашки центар и Школа одбојке, а у припреми је изградња затвореног базена и шетно-бициклистичке стазе од Рама до Затоња и Сребрног језера.