2018-03-30T13:09:08+02:00 30. марта, 2018. 13:09 |

У Великом Градишту: Хуманитарни концерт и премијера филма “Свет о коме сањам“

Први хуманитарни концерт у Србији за прикупљање средстава неопходних за превоз и смештај деце са тешкоћама биће одржан у Културном центру у Великом Градишту, 1. априла, са почетком у 20 сати.
На концерту ће наступити Петар Пјер Булатовић, „Незвани гости“ и пријатељи, а овом приликом премијерно ће бити приказан и краткометражни филм „Свет о коме сањам“ посвећен свој деци која маштају о срећном детињству.

Иницијатива је потекла од Фејсбук групе Мултиарт Возачи и изнајмљивачи великог срца Србија која обезбеђује бесплатан смештај и превоз за децу и младе са било којим обликом инвалидитета, малигним и ретким болестима и њихове породице са простора бивше Југославије. Такође, превозе децу на лечење у велике здравствене центре и омогућавају родитељима бесплатан смештај приликом болничког лечења детета у Србији и иностранству.
Јелена Марковић из Великог Градишта и Борис Бијеловић из Врбаса су као оснивачи ове групе носиоци сребрне плакете компаније Вечерње новости за најплеменитији подвиг године. Само од јула прошле године, посредством Мултиарт Возачи и изнајмљивачи великог срца Србија, путовало је око 300 особа из региона.
Концерт је организован уз подршку општине Велико Градиште и ЈУ Културни центар “Властимир Павловић Царевац“, а гости из Градишке, Република Српска, такође ће својим присуством подржати заједничке напоре да ова општина буде препозната као град великих људи и ван Србије и пример социјалне инклузије који ће и остале локалне заједнице следити за добробит читавог друштва.