2019-09-23T10:27:54+02:00 23. септембра, 2019. 10:27 |

У ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ: Маратон РАМСКА ТВРЂАВА

Обновљена средњевековна тврђава у селу Рам код Великог Градишта биће старт за „Маратон 1/4 Рамска тврђава 2019“, коју у суботу, 28. септембра, организују Општина Велико Градиште, ЈУ Спортски центар и Спортски савез Општине.

Почасни гост маратона је амбасадор Републике Турске у Србији, господин Танжу Билгич.

Прва трка „Маратон 1/4 Рамска тврђава 2019“, на стази дугој 10 километара, замишљена је као комбинација спортског и туристичког потенцијала, без такмичарских пропозиција, уз довољно могућности да се ужива у самој трци, али и пределима кроз које се пролази током трке. Стаза је састављена мањом дужином од макадамског, а већом од асфалтног пута кроз прелепе пределе овог краја и насеља Рам.

Трка почиње у 11 сати, а завршава се у 13. Старт је испод тврђаве на дунавском насипу у селу Рам, а циљ у Рамској тврђави, где ће бити додељене финишерске медаље.

Учешће је бесплатно. Број такмичара је ограничен на 100 учесника. Дуж стазе ће бити постављене окрепне станице. Иначе, окупљање такмичара је у Рамској тврђави, где могу преузети стартне пакете од 7 до 9 сати.

Иначе, маратон организују Јавна установа Спортски центар Велико Градиште, Спортски савез општине Велико Градиште, месне заједнице Рам и Речица, уз покровитељство Општине Велико Градиште. За логистику је задужен Маратон тим Пожаревац.

 

Траса трке

 

СТАРТ – рампа на насипу испод Рамске тврђаве→ макадамским насипом→ до друге рампе код црпне станице Речица→ десно, асфалтним насипом 700 м→ окрет назад 700 м→ десно ка капији црпне станице Речица→ прелаз на макадамски пут поред црпне станице Речица→ макадамским путем 1.200 м до кривине улево→ право до раскрснице Речица-Рам→ лево на раскрсници→ асфалтним путем Речица-Рам до раскрснице Рам-Затоње→ лево на раскрсници за Рам→ код Дома културе у Раму на рачвању пута лево поред трафо-станице→ право до ЦИЉА који је на улазу у Рамску тврђаву.

Планирано време затварање улица и путева је од 10:30 до 13:15 сати, с тим што ће се пут и улице постепено отварати са проласком задњег такмичара.