2021-11-09T09:31:03+01:00 9. новембра, 2021. 09:31 |

У Великом Градишту: Награђени просветари и ватрогасци

На пријему поводом Дана ватрогасаца и Дана просветних радника председник општине Велико Градиште Драган Милић и председник Скупштине општине Владимир Штрбац уручили су награде најуспешнијимa у протеклој години.

-Ми заиста имамо квалитетно образовање, квалитетне школе, дечји вртић, средњу школу и где год одемо можемо са задовољством да причамо о томе. Наш дечји вртић је, ако не најбољи,  један од најбољих у Србији. Такође, наше основене школе постижу резултате који су за понос, а о средњој школи да не причамо,  по изгледу и по резултатима. Наши студенти се сваке године уписују на квалитетне факултете. Да не причам о броју вуковаца, броју награђених у школама. Чинићемо напоре и даље да одвајамо средства из буџета за децу, а наравно и да подижемо квалитет наставе у свим школама, било кроз кабинете рекао је Милић, напоменувши да то нису трошкови већ инвестиција.

Председник је ватрогасцима пожелео да имају што мање посла.

-Спашавати имовину, људске животе, то је нешто свето, нема ништа важније од тога. То су људи који нам много значе, који ризикују своје животе да би спасили нечији живот и имовину, нагласио је председник, захваливши им и подсетивши да су и у време короне увек били на услузи.

Свечаном пријему присуствовали су и директори просветних установа, командир Ватрогасне јединице из Великог Градишта као и руководиоци локалне самоуправе.

Дан ватрогасно-спасилачких јединица обележава се 7. новембра, на дан када је 1834. године тадашњи министар унутрашњих послова Ђорђе Протић, по наредби кнеза Милоша Обреновића, потписао Уредбу о гашењу пожара, док је 8. новембар, Дан просветних радника, везан за датум рођења српског просветитеља Вука Караџића.

Најистакнутијим радницима су овом приликом подељене пригодне новчане награде као признање за њихов рад и изузетан допринос.

Међу награђенима су: Наташа Стевић, професорка латинског језика и Марија Стојановић, професорка психологије из Средње школе „Милоје Васић“ Велико Градиште, Данијела Мијатовић, професорка српског језика и Снежана Животић, наставница разредне наставе из ОШ „Иво Лола Рибар“ Велико Градиште, Гордана Мишић, наставница из ОШ „Вук Караџић“ Мајиловац, Ален Ђорђевић, наставник физичког васпитања из ОШ „Миша Живановић“ Средњево, Сладинка Милетић, васпитачица из Предшколске установе „Мајски цвет“ Велико Градиште, и Милан Миливојевић, возач ватрогасац-спасилац из Ватрогасно-спасилачке јединице Велико Градиште.