На Сребрном језеру, ове недеље, 4. септембра, у 10 часова, почиње митинг, друго издање пливачког такмичења на отвореним водама под називом „Сребрно језеро отворене воде 2022″.

Катарина Жегарац Илић и Ана Васић

Организатор такмичења је Грански пливачки савез Српског савеза пливања на отвореним водама, са седиштем у Пожаревцу, а технички организатори пливачки клубови „Tri Swim“ и „Делфин 012“ из Пожаревца.

– Скуп је уврштен у календар такмичења Пливачког Савеза Србије у 2022. години, како истиче директорка митинга Kатарина Жегарац Илић, тренер пливања у Пливачком клубу „Tri Swim“, и додаје:

На програму су ревијалне трке на 50, 100 и 200 метара за најмлађе пливаче, затим трка на 300 метара за парапливаче и главне трке на 1 километар, 3 километра и 5 километара које су уједно и шампионат Супер лиге отворене воде Српског савеза пливања на отвореним водама, као и Првенство пливачког савеза Централне Србије на 3 километра и 5километара у овој години, најавила је чланица УО Српског савеза пливања на отвореним водама Ана Васић, иначе тренер пливања у ПК „Делфин 012“.

Победници мушке и женске категорије у трци на 5 километара награђују се како новчано, тако и робним наградама. Обарање рекорда стазе на 3 километра из 2018. године такође се награђује новчаном наградом.

Стазу пливања обезбеђују спасилачки тим из Пожаревца и рониоци из KПА “Бела Црква”. На обали  дежура возило Хитне медицинске помоћи и тим пожаревачког Црвеног крста, као и лиценцирано физичко – техничко обезбеђење које ће бринути да све протекне у најбољем реду. У својству судија ангажовани су преставници Пливачког савеза Србије.

До сада је за учествовање у ревијалним тркама пријављено више од 30 пливача млађег и старијег школског узраста, док се за главне трке пријавило више од 50 пливача.

Циљ организовања овакве спортске манифестације су развој и омасовљење пливачког спорта у Централној Србији, са посебним акцентом на Браничевски округ.

Пливачи маратонци на поклон добијају мајицу са логоом трке, а након испливане трке оригиналну финишерску медаљу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content