2021-04-19T10:32:39+02:00 19. априла, 2021. 10:32 |

У Великом Градишту: Припреме за туристичку сезону

Драган Милић

Руководство Општине Велико Градиште, на челу са председником Драганом Милићем, обишло је радове на чишћењу и уређењу Сребрног језера и плаже у оквиру припреме за туристичку сезону у овој општини.

Председник Општине подсетио је овом приликом да је прошлогодишња сезона, упркос корони, била веома успешна чиме су били задовољни и сви који се баве туризмом, а којих је у овој општини око четири стотине.

– Радови су увелико у току,  припремамо се, рекао је Милић, подсетивши на већ богат садржај на Сребрном језеру, хотеле, аква-парк, конгресне дворане, Кошаркашки камп Милоша Теодосића, марину, два туристичка брода, ресторане, спортске терене и многе друге, са намером да се ове године у понуди нађу и неки нови.

Уређује се плажа на Сребрном језеру, а Општина је издвојила негде око 5 милиона динара. Биће насута плажа, очишћена трава.

Као новину и допринос квалитету услуга Општина планира да уреди плаже и у селима поред језера, Острову, Кисиљеву, Затоњу као и у Раму, како би се укључила у туризам.

-Желимо да и ти људи почну да издају собе, да се баве туризмом јер имају све предуслове за то, додао је Милић.

Такође, завршена је и спортска хала поред кошаркашких терена, а отварање је планирано за 1. мај, будући да Одбојкашки клуб ВГСК ове године обележава 40-годишњицу, освајања титуле првака бивше Југославије.

-Договорено је да ове сезоне почне са радом и одбојкашки камп тако да ће то да привуче нове госте на Сребрно језеро, рекао је Милић, додавши да се у граду сређује Музеј где ће бити једна прелепа галерија слика, која ће дочекати прве госте већ за 1. мај.

Сезона у овој општини почиње  1. маја и богата је дешавањима, од манифестација Дани цвећа и меда, Аласких вечери, Царевчевих дана, Међународног филмског фестивала Силафест, Пасуљијаде, Гитаријаде и многих других, а председик је будуће госте позвао да, поред Сребрног језера и локалне туристичке понуде, обиђу и оближњу Рамску тврђаву, Виминацијум, Голубачку тврђаву, манастире Тумане и Нимник како би употпунили боравак на језеру.