2019-05-22T09:57:10+02:00 22. маја, 2019. 09:57 |

У ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ: Родитељима беба уручена помоћ

Председник Општине Велико Градиште, Драган Милић примио је  родитеље новорођених беба у претходна два и по месеца који су остварили право на новчане накнаде и друге погодности. Милић је поменуо да  је 2017. године рођено 105, а 2018. године 111 беба.

– Очекујемо да се у овој години роди преко 120  ако се тако настави. Ми смо то овим мерама и желели, рекао је председник Општине и подсетио на накнаде које обезбеђује Општина за помоћ породици: трошкове вантелесне оплодње, бесплатне услуге предшколске установе, поклон првом рођеном детету у новој години, пакет за ђаке прваке, набавку уџбеника за треће и свако наредно дете, награду ученицима за остварене резултате током редовног школовања и награду за најбоље студенте.

Накнаде и помоћ присутним родитељима су уручили и директорка Центра за социјални рад општина Велико Градиште и Голубац  Неда Брајковић, директорка ЈКП “Дунав“  Љубица Митић и заменик председника Слађан Марковић.

Једнократне новчане накнаде за опремање новорођенчета додељују се за прво дете у изсносу од 15.000, за друго 20.000, а за треће и свако наредно 25.000 динара, док незапослене мајке добијају додатну накнаду у износу од 50.000 динара. Родитељима је обезбеђено и ауто седиште за бебе, а од ЈКП “Дунав“ родитељи су добили карте за бесплатан паркинг за годину дана.

Право на накнаду за наведени период оствариле су 23 породице, од чега  11 незапослених мајки. Рођено је девет дечака и четрнаест девојчица од којих су двоје близанци, а шесторо родитеља је добило прво дете, дванаест друго, троје треће, једна породица четврто и једна седмо дете.

Право на помоћ остварује се преко Општинске управе Велико Градиште и Центра за социјални рад општина Велико Градиште и Голубац.

                                                                                                                                                    Р.Н.