2020-12-24T17:34:48+01:00 24. децембра, 2020. 17:24 |

У Великом Градишту: Стипендије најбољим студентима

Општина Велико Градиште више од десет година стипендира најбоље студенте са своје територије. Иако је реч о 10.000 динара месечно, који студентима, према речима председника Општине Драгана Милића не могу у потпуности обезбедити лагодан студентски живот, ова финансијска помоћ требало би да им пружи уверење да Општина рачуна на њих у будућности.

На свечаном пријему, председник Општине потписао је уговоре о стипендирању са једанаесторо студената за програме биологија, српска књижевност и језик са компаратистиком, грађевинарство, физичка хемија, јавна управа, електротехника и рачунарство, агроекономија, румунски језик и студијски програм Факултета безбедности.

Обраћајући се стипендистима, председник Општине Драган Милић је казао да се на овај начин наставља награђивање труда и залагања најбољих студената.

 -Опредељење нашег тима у Општини је инвестирање у образовање и младе људе, јер је то инвестиција која ће кад тад да се исплати. Свесни смо да ово нису нека велика средства, али донекле моћи ћете да покријете неке трошкове који се тичу студентског дома, хране и путовања и тако растеретите кућни буџет. Са друге стране ми као Општина, наше фирме и јавне установе обезбеђују кадрове који ће сутрадан када се врате у својој средини постизати успех у раду, истакао је Милић.

Председник је поменуо и друге мере које општина спроводи кроз социјална давања како би помогла ученицима и студентима који испуњавају одређене услове. Ту спадају бесплатан превоз за средњошколце, бесплатна ужина за основце, награђивање успеха најбољих ученика признањима и наградама у виду ваучера за куповину лаптопа, рачунара са штампачем и десктоп рачунара. Адекватна признања додељују се и наставницима чији су ученици постигли запажене резултате на републичким такмичењима.

Ове године стипендије су добили Катарина Недељковић, Милица Врачарић, Јелена Стојановић, Ивана Стокић, Анђела Милићев, Милица Аврамовић, Сара Васић, Тамара Рајковић, Анђела Милорадовић, Александар Животић и Драган Милановић. Потписивању уговора су присуствовали председник Скупштине општине Велико Градиште Владимир Штрбац и заменик председника Општине Слађан Марковић.

                                                                                                            Д.Динић