Јуче је, у Виминацијуму, Основна школа „Свети владика Николај“ из Брадарца обележила Дан школе. Ово је први пут да школа прославља свој дан  под новим називом.

Директор школе Томица Стојановић, захвалио се свим ученицима и наставницима постигнутим резултатима и успесима у овој школској години.

Директор Томица Стојановић

 

Заменик градоначелника Саша Павловић, истакао је да је школа недавно променила име, али да је остао сјајан учитељски кадар, светла историја и много деце спремне за живот и његове изазове.

-Посебно ми је драго што ослушкујете потребе средине у којој се налазите и своје ђаке спремате и усмеравате на опцију да остану у свом месту и раде на својим имањима. Као светао пример не само Браничевском округу већ и у читавој Србији поносим се ученичком задругом ,,Деца Стига” из ове школе. Сигуран сам да сте својим досадашњим резултатима и ви уверили Министарство просвете у оправданост овог пројекта и због тога вам, испред Града Пожаревца хвала, рекао је Павловић.

Свечаној академији поводом Дана школе присуствовали су помоћница министра просвете за предшколско и основно образовање и васпитање Весна Недељковић, заменик градоначелника Пожаревца Саша Павловић, заменик председника Скупштине Милић Јовановић, чланови Градског већа, руководиоци школских управа из Краљева и Пожаревца, директори школа, јавних предузећа и установа, професор и ђаци.

На свечаности су, осим ученика и наставника, захвалнице додељене и  Недељковићевој, Павловићу, Браничевској епархији, ПД „Георад“, Активу директора Браничевског округа и пуковнику у пензији Винку Марковском.

И.Р.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content