2019-10-24T13:21:15+02:00 24. октобра, 2019. 13:13 |

У ВИШЕМ СУДУ У ПОЖАРЕВЦУ: Дан отворених врата

Виши Суд у Пожаревцу поводом Европског дана цивилне правде организовао је Дан отворених врата. Циљ је јачање поверења грађана у правосуђе, односно остварење што боља комуникација између правосуђа и грађана и промовисање транспарентног судства.

Према речима председника Вишег суда у Пожаревцу Драгана Вучићевића, путем ове активности грађанима је омогућено да се упознају са начином функционисања правосуђа, да се информишу о својим правима, обавезама…

 

Истовремено, комуникација са грађанима могућа је и путем сајта, захваљујући коме су доступне информације о надлежностима Суда, о путевима остваривања одређених права. Пружена је и могућност преузимања различитих формулара са сајта, у циљу остваривања појединих права грађана пред Вишим судом.

-Као и претходних, и ове године највеће интересовање за Дан отворених врата показали су млади. Пријавило се око 100 средњошколаца, које је судија Милица Перић упознала са организацијом, надлежностима и историјатом суда, а такође одговарала је и на бројна питања ученика, која су увек интересантна, рекао је Драган Вучићевић и додао, да овакве активности у првом реду доприносе јачању поверења у суд. Што се више зна о функционисању суда, то се више верује овој институцији.