Председник Вишег суда у Пожаревцу Драган Вучићевић

У згради Вишег суда у Пожаревцу пуштен је у рад путнички лифт, који ће осим запосленима, бити на услузи великом броју грађана Браничевског округа, у првом реду старим и инвалидним особама, односно онима који на овом месту траже остваривање својих права.

Лифт потпуно прилагођен потребама инвалидних лица

Драган Вучићевић, председник Вишег суда је истакао да је овим решен проблем старијих суграђана и особа са инвалидитетом који своја права нису могли да остваре без нечије помоћи, односно ангажовања чланова породице и пријатеља.
-Уградња лифта у зграду Вишег суда у Пожаревцу, пројекат вредан 4,7 милиона динара, нема само велики инвестициони значај. Много већи значај има са становишта доступности правде за старе особе и инвалидна лица. Они ће сада, уз претходно изграђену пристуну рампу на улазу у зграду, коначно моћи без помоћи других да остварују своја права у свим институцијама у овој згради. Лифт је нове генерације, потпуно је прилагођен потребама инвалидних лица, због чега су све команде на дохват руке, рекао је Вучићевић захваливши се Министарству правде које је уложило средства у реализацију овог пројекта.

Share.

Comments are closed.

Skip to content