У насељу Војилово у Општини Голубац отворен је за саобраћај нови локални пут који повезује ово насеље са суседним Баричем и Миљевићем. Пут су пустили у саобраћај председник Општине Голубац  др Небојша Мијовић, директор Општинске управе Жужемберг, братске Општине из Словеније Томаж Храстар и председник Месне заједнице Војилово Горан Миљковић.

Поред мештана Војилова отварању пута присуствовали су заменик председника Општине Марко Стојаковић и председник Скупштине Општине Голубац Зоран Ћирковић, као и делегација  словеначке Општине Жужемберг. Нови локални пут Војилово – Барич у дужини од око 4 километра грађен је средствима из Програма прекограничне сарадње Румунија – Србија и Општине Голубац, а вредност радова је 500 хиљада евра.

 – Верујем да ће овај пут служити не само Месној заједници Војилово, већ и свим осталим насељима која гравитирају као најближа веза према регионалним центрима Пожаревцу, Смедереву, Београду, Крагујевцу… Грађане овај пут води према њиховим имањима до којих су раније тешко долазили. Радимо  на постављању новог асфалта на свим локалним, регионалним и магистралним саобраћајницама и надам се да ћемо у  скорој будућност постати једна модерна и развијена  европска општина, нагласио је Мијовић.

 За мештане Војилова и суседних насеља изградња овог пута много значи, јер досадашњи није био у добром стању, па су са много проблема путовали до  суседних насеља Барич и Миљевић, као и према Пожаревцу.

 -Нови пут значи много за мештане Војилова, али и за остала насеља почев од Криваче, Дворишта, Малешева и других у окружењу, јер имамо скраћење пута до Пожаревца у дужини од  око 15  километара. Претходних година у насељу смо радили на постављању новог асфалта, уређење атарских путева, имамо и обећање ћа се то  наставити, рекао је председник Месне заједнице Војилово Горан Миљковић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content