Поводом Дана жена, трећу годину заредом, у Вртићу „Бамби“, у централном објекту Предшколске установе „Љубица Вребалов“ у Пожаревцу, организован је пријем за мајке деце са сметњама у развоју.

Директорка ПУ „Љубица Вребалов“ Тања Лончар напоменула је у изјави за медије да је реч о малишанима који су доскора били корисници ПУ, а који су данас активни чланови пожаревачке Спортско – рекреативне асоцијације.

– На овај начин организатори скупа скрећу пажњу на посебне жене, храбре мајке које уз велики труд и напор пружају енергију својој деци, рекла је Лончар.

Председник Спортско – рекреативне асоцијације Бранислав Дмитровић напоменуо је да ово удружење петнаест година уназад ради са децом са сметњама у развоју и њиховим родитељима. Током овог периода пређен је трновит пут.

– Упознајући једни друге, трудимо се да изнађемо решења и да се разумемо, али и да спроведемо квалитетан програм који би деци са сметњама у развоју омогућио напредовање у моторичком смислу, али и интеграцију у друштво својих вршњака. Са друге стране, Спортско – рекреативна асоцијација годинама уназад успешно сарађује са Предшколском установом „Љубица Вребалов“ у Пожаревцу и већ трећи пут у континуитету организује пријем за мајке деце са сметњама у развоју, не би ли им на неки начин указали пажњу и посветили им време у опуштеној атмосфери. Истовремено, ово је одавање признања и захвалности за све оно што те жене чине за своју децу, нагласио је Дмитровић.

М. П.

Share.
Leave A Reply

Skip to content