Један од главних услова за очување здравља и правилног телесног развоја сваког детета јесте правилна исхрана. Зато се запослени у Предшколској установи “Љубица Вребалов“ у Пожаревцу свакодневно труде да малишанима обезбеде свежу, укусну и топлу храну.

Новембар је месец здраве исхране. С тим у вези, у уторак, 1. новембра, у пожаревачким вртићима je организована традиционална манифестација промоције домаће здраве хране под називом „Маме и тате, пробајте ви шта једемо ми“.

Циљ овог догађаја, према речима директорке ПУ „Љубица Вребалов“ Тање Лончар је да родитељи пробају храну коју њихова деца конзумирају током боравка у вртићима.

-Наша установа обавља делатност васпитно – образовног рада. Осим тога, задатак нам је и да обезбедимо свежу и здраву храну за 2.200 деце. Оно на шта стављамо акценат је нутритивна вредност оброка који прописује наш нутрициониста. У вртићима имамо четири оброка – доручак, ручак и две ужине. Оброци се коригују за децу која из одређених верских или здравствених разлога конзумирају неку другу врсту хране. По квалитету исхране спадамо у ред водећих установа у Србији.

То је Предшколска установа успела јер је направила ефикасан систем контроле квалитета.

-Уз подршку локалне самоуправе обезбедили смо савремене апарате и машине за припремање и конзумирање хране. Ту пре свега мислим на конвектомате којих има у сваком објекту, затим на машине за прање посуђа, као и на комплетно посуђе које малишани користе, истакла је Лончар и додала да Предшколска установа „Љубица Вребалов“ велику пажу посвећује едукацији, односно усавршавању запослених – нутрициониста, сарадника и кувара. Како је напоменула, малишани се кроз игру, односно кроз организовање различизих активности едукују да здраву исхрану примењују и код куће.

Share.

Comments are closed.

Skip to content