У насељу Вуковић у општини Кучево почели су радови на изградњи новог објекта  у саставу винарије „Пруна“.  У грађевинске радове и опрему новог погона капацитета 20.000 литара ракије и вина биће уложено 72 милиона динара. Ширење винарије и дестилерије у Вуковићу, са 40 милиона динара подржало је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Александар Богићевић,  помоћник  министра у Министарству пољопривреде који је присуствовао полагању камена темељца рекао је овом приликом да је за Србију од великог значаја  развој сеоског и винског туризма и подизање нових објеката у селима какав је нови погон у  Вуковићу. Према његовим речима, Србија је, захваљујући улагањима Министарства пољопривреде постала лидер у развоју винског туризма у региону а томе је у значајној мери допринела и подршка  Општине Кучево која је препознала своје природне потенцијале као предуслове за развој ове врсте туризма.

Са полагања камена темељца

Истичући задовољство што је на подручју општине отпочела изградња још једног новог објекта, председник Општине др Иван Рајичић рекао је да су овакви пројекти од значаја за просперитет и одрживост овог краја  јер доприносе отварању нових радних места, упошљавању локалног становништва и јачању економског развоја.

Присутнима се на свечаности обратио и власник винарије и дестилерије  Слободан Илић који је подсетио да „Пруна“ постоји осам година и да је све време свог трајања остваривала одличну сарадњу са Општином Кучево као и да се у њен велики потенцијал уверило и ресорно министарство чијим је финансијским средствима процес развоја винарије убрзан током протеклих пет година. Илић је најавио да ће нови објекат бити по моделу  „бутик винарија“,  да ће моћи да прима госте односно имаће дегустациону салу, а у оквиру посета винарији биће могућ и обилазак производног погона.

Почетку радова на проширењу винарије и дестилерије „Пруна“ присуствовали су и председник СО Кучево Бранко М. Кецман, заменик председника Општине Ненад Микић, председник Националног савета Влаха Новица Јаношевић, чланови Општинског већа  Милош Петровић, Бојан Тадић и Слободан Стокић и директор  Пољопривредне саветодавне и стручне службе Пожаревац Бојан Стевић са сарадницима.

                                                                                                                                       В. Милић

Share.

Comments are closed.

Skip to content