У просторијама Удружења за особе са инвалидитетом „Кључ“ у Жабарима приређено је дружење са жена са територије општине Жабари, у оквиру пројекта „Буди боља”, чији је аутор новинарка Сања Маринковић.

Идеја читавог овог пројекта дружење са женама из више од 20 градова.

-Заиста осећам привилегију када видим овако велико поштовање дама из читаве Србије, које се радо одазову, издвоје свој време да самном и са мојим гостима разговарају о различитим темама које чине живот. Идеја је да се гледамо очи у очи, да разменимо искуства, да се мотивишево и једна другу инспиришемо да будемо успешније, да будемо сутра боље мајке, боље супруге, боље партнерке, да будемо боље у свом послу. Једноставно, да будемо задовољне и да некако сви заједно креирамо најбољу верзију свог живота. Зато је мени драго што су се бројне личности из света медицине из света културе и пословног света одазвале једном оваквом пројекту и дошле овде да размене искуства са женама у мањим и већим градовима Србије, рекла је Маринковић.

-Караван „Буди боља“је прилика да наше суграђанке упознају неке од познатих личности са малих екрана и да разговарају са њима о многобројним темама. На тај начин мењамо слику Србије и шаљемо поруку о важности учешћа жена у свим сегментима живота, истакла је директорка Центра за културу Јелена Стојадиновић, која је захвалила гошћама и у име председника општине Жабари Јована Лукића.

Поред ауторке пројекта Сање Маринковић на радионици су учествовале психотерапеут Ана Влајковић и певачица Зејна.

 

Р. Н.

Share.
Leave A Reply

Skip to content