-Грађани Републике Србије који имају пребивалиште на територији општине Жабари, а долазе из земаља угрожених COVID-19, односно CORONA-VIRUSOM, у обавези су да буду у самоизолацији од најмање 14 дана, под кривичном одговорношћу. Ова мера ће бити стриктно контролисана и њено кршење биће најстроже санкционисано.

Такође, грађани Републике Србије који имају пребивалиште на територији општине Жабари, а долазе из земаља угрожених COVID-19, односно CORONA-VIRUSOM из Републике Италије, Швајцарске Конфедерације, Исламске Републике Иран, Румуније, Краљевине Шпаније, Савезне Републике Немачке, Француске Републике, Републике Аустрије, Републике Словеније и Републике Грчке, дужни су да буду у изолацији у трајању од 28 дана, а све у складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања („Службени гласник РС“, бр. 29/2020).

Cве информације у вези са епидемијом грађани  могу добити на следеће бројеве телефона: Дом здравља Жабари, директор др Ненад Димитров, тел: 065/6512345,
Центар за социјални рад Жабари, директор Марина Милошевић 062/8051255, стоји у саопштењу Штаба за ванредне ситуације општине Жабари.

Share.

Comments are closed.

Skip to content