У Месној заједници Забела у току су радови на изградњи фекалне канализације у вредности од 38 милиона динара. Радове су обишли градоначелник Пожаревца Саша Павловић и чланови Градског већа Бојан Динић, Владимир Петровић и Иван Пантић. Иначе, по пројекту је предвиђена инсталација и изградња 2.756 метара фекалне канализационе мреже, а до сада је изграђено 1.800 метара у пет улица.

-Ово је наставак свих оних радова који су се дешавали у протеклим годинама на простору Месне заједнице Забела и овим ћемо заокружити једну велику целину. Иначе, на територији града изводе се радови на изградњи прве фазе северног колектора кишне канализације, завршена је замена азбестно – цементног цевовода водоводне мреже у Далматинској улици, тренутно се изводе радови на изградњи кишне канализације у Колубарској улици и очекује нас изградња фекалне канализације у улицима Филипа Вишњића и Симе Симића, истиче градоначелник Саша Павловић.

Укупна вредност свих радова који се тичу изградње фекалне и кишне канализације у Пожаревцу је 144 милиона динара, док се у Костолцу тренутно спроводе активности на изградњи фекалне канализације на простору Дидиног села и Канала у вредности од 90 милиона динара. То значи да је локална самоуправа у 2021. години за изградњу фекалне и кишне канализације издвојила близу 240 милиона динара.

Према градоначелниковим речима, велика пажња посвећује се спортској  инфраструктури, тако да ће ускоро започети изградња атлетског стадиона и биће расписана набавка за помоћни терен.

-Највећи проблем локалне самоуправе биће финансирање тих пројеката, а воља наравно да постоји. Тренутно је у фази израда пројекта и анекса Хале и такође израда пројекта затвореног базена. Урбанистички пројекат је управо тај први корак који треба да обједини све те пројекте и наравно полазна основа за све будуће пројекте, закључио је Павловић.

Председник Савета месне заједнице Забела Никола Љубојевић је нагласио да ће у овом  насељу ускоро бити заокружен процес изградње комплетне канализационе мреже и изразио очекивања да ће у догледно време започети активности на ширењу топлификационе мреже.

                                                                                                          Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content