2021-08-05T09:40:23+02:00 5. августа, 2021. 09:40 |

У Жагубици добродошла Помоћ у кући

У партнерству са Центром за социјални рад, Општина Жагубица већ дуже време успешно спроводи социјалну услугу „Помоћ у кући“ са циљем унапређења стандардних услуга социјалне заштите на локалном нивоу и ради веће социјалне укључености и самосталнијег живота грађана.  Ова услуга се пре свега односи на становнике из рањивих друштвених група, пре свега на старе особе (изнад 65 година) и на лица са инвалидитетом. 

Асоцијација за развој Општине Жагубица већ седам година је лиценцирани пружалац услуге „Помоћ у кући“. Стручни сарадник у овој Асоцијацији Катарина Лазаревић истиче  да се „Помоћ у кући“ на подручју Општине Жагубица спроводи у насељима Жагубица, Јошаница и Вуковац.

 

Две геронто домаћице брину о 20 корисника који су задовољни њиховим радом. Поред припреме хране, одржавања домаћинства и набавке лекова, геронто домаћице су на услузи корисницима и у свим другим пословима које они нису у могућности да обављају сами. Добре стране социјалне услуге „Помоћ у кући“ посебно су дошле до изражава у време пандемије.