Коначна листа корисника  пријављених на конкурс за пројекат “Подршка социјалној инклузији за сигурнију будућност” објављена је 25. јануара на званичном сајту општине Жагубица.  Листа је направљена на основу Правилника о условима, критеријумима и мерилима за избор корисника и начину доделе помоћи за извођења грађевинских радова на изградњи 10 кућа на приватном земљишту и реконструкцији 5 кућа, односно стамбених јединица у општини Жагубица социјално угроженим лицама.

На конкурс су се пријавиле 22 особе. Помоћ ће на основу ове листе добити они који су имали од 250 до 180 бодова за изградњу кућа и петоро за реконструкцију који су сакупили на основу прописаних критеријума од 135 до 110 бодова.

Пројекат  “Подршка социјалној инклузији за сигурнију будућност” финансира Делегација Европске уније у Србији, а имплементира Канцеларија Уједњених нација за пројектне услиге. За реализацију је задужена Општина Жагубица у партнерству са Удружењем „Инвалиди Хомоља“ и Центром за социјални рад општина Петровац на Млави и Жагубица.

Европска унија иначе, издвојила је 10,2 милиона евра за изградњу, куповину и реконструкцију станова и кућа, као и мере социјалне инклузије, за 421 породицу у 19 градова и општина у Србији. Донацију за обезбеђивање крова над главом за становнике из осетљивих друштвених група добили су Бољевац, Владичин Хан, Врњачка Бања, Вршац, Гаџин Хан, Жагубица, Коцељева, Кула, Лебане, Лозница, Љубовија, Нови Пазар, Оџаци, Панчево, Рашка, Свилајнац, Топола, Чачак и Шабац. Деветнаест изабраних пројеката се реализује у оквиру програма „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији”. 

Програм „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији“ – EU SHAI  осмишљен је да побољша примену политика социјалне инклузије у Србији и обезбеди одржива стамбена решења праћена мерама активне инклузије за најугроженију популацију.

Share.

Comments are closed.

Skip to content