У Жагубици је у организацији  Културно просветног центра „Јован Шербановић“, одржано  Окружно такмичење у рецитовању под називом „Песниче народа мог“.
На овогодишњој Смотри, из Браничевског округа, учествовало је 68 такмичара. У категорији од првог до четвртог разреда 29 ученика, у категорији од петог до осмог разреда 27 учесника и 12 рецитатора средњих школа.

ЗАВРШНИЦА У ВАЉЕВУ

Најуспешнији у категорији млађег узраста, освојивши прво место, био је Богдан Стевановић, ученик Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Пожаревца. Друго место освојио је Василије Стефановић, ученик Основне школе „Моша Пијаде“ из Жагубице. Треће место  поделиле су Лена Јакимов, ученица Основне школе „Милутин Миланковић“ из Раброва и Ђурђа Перић, ученица Основне школе „Херој Роса Трифуновић“ из Александровца.

У средњем узрасту, од петог до осмог разреда, прво место освојила је Зоја Војиновић, ученица Основне школе „Јован Шербановић“ из Рановца, друго место освојио је Богдан Траиловић из Пожаревца, а треће место Милица Пантић, ученица Основне школе „Иво Лола Рибар“ из Великог Градишта .

Међу средњошколцима, прва три места освојили су ученици Средње школе  „Милоје Васић“ из Великог Градишта. Најбољи је био Вукашин Перњаковић, друго место је заузео Алекса Јефтић. Треће место поделиле су Ленка Дрндаревић из Великог Градишта и Јана Стевић, ученица Пожаревачке гимназије.

Казивање стихова оцењивао је жири у саставу Елизабета Георгиев, професор српског језика и књижевности, Данијела Јовановић, професор српског језика и књижевности, Наташа Алексић, библиотекар,  Мирјанка Пајић, педагог и Иван Милош, професор српског језика и књижевности.

Победници Окружне смотре „Песниче народа мог“ одржане у Жагубици, учествоваће на Републичкој смотри рецитатора 19. и 20. маја 2023. године, у Ваљеву.

Share.

Comments are closed.

Skip to content