2019-09-02T13:21:22+02:00 2. септембра, 2019. 13:21 |

У ЖАГУБИЧКИМ ШКОЛАМА : Спремно дочекали ђаке

Кадровске, техничке и друге припреме за почетак нове школске године, све  школе на подручју Општине Жагубица обављене су на време и ђаци су данас  уз добродошлицу коју су им пожелели  учитељи и наставници, закорачили у чисте и уређене учионице.

-Још од јуна месеца  испланирали  смо како да све завршимо на време и да школска година почне када је и како је предвиђено календаром. Мислим да смо у свему успели, помоћно – техничко особље сређивало је просторија и дворишта и спроводило генерално чишћење, а наставници су се припремали за почетак наставе у ком циљу је  и спроведена обука наставника и учитеља првих разреда. Наша је жеља  да дигитална учионица заживи и да наставу у школама учинимо интересантнијом и квалитетнијом, каже  Горан Милинковић, председник Актива директора основних школа на подручју жагубичке општине.

Од ове године уведене су и неке новине у школама. Први пут ове године спроведен је електронски начин уписа ђака првака,  комплетну документацију прикупљале су  школе, без додатног ангажовања родитеља. Све припреме: формирање одељења, примена законских норматива, по речима  Милинковића, који је истовремено и директор у ОШ „Јован Шербановић” у Крепољину,  одвијале су  по стручном упутству Министарства просвете.

Као и претходних и ове школске године за све ђаке прваке Општина је  обезбедила   пригодне поклоне.