2020-12-25T10:20:14+01:00 25. децембра, 2020. 10:20 |

Ученици достојни Краљевог имена

Oсновна школа Краљ Александар Први у Пожаревцу свој 81. рођендан обележила је другачије него претходних година, због пандемије корона вируса.

Уместо свечане академије и културно уметничког програма, директор Горан Сегер, је у кратком филму честитао дан школе ученицима, учитељима и наставницима, осврнувши се на резултате и успехе који су остварени у претходном периоду.


ПРЕГРШТ ПРВИХ МЕСТА И  ПЛАСМАНА 

Сегер је истакао да се ове године дан школе обележава са много мање радости него до сада, али да резултати нису изостали ни у овим тешким временима. Највећи резултати су у раду са ученицима. 

Први организовали онлајн наставу

-Опет је освојено прегршт првих места и пласмана за даља такмичења, која су на жалост прекинута због пандемије. Најбољи резултат је постигао Видак Глигоријевић освојивши 1. место на републичком такмичењу из математике.  На многим конкурсима ученика и наставника освојена су прва места. Овог пута ћу истаћи наставницу српског језика Милену Милошевић за освојено друго и треће место на такмичењу за најбољу методичку припрему и за освојено треће место на Међународном литерарном конкурсу „Свети Сава“. Многи значајни датуми су обележени, радило се и за друштвену добробит. Ученици осмих разреда израдили су кућице за птице и поставили их у Ергели Љубичево. Један део наших ученика је достојно представљао Србију у Белорусији у августу месецу. Наши ученици осмих разреда су својим резултатом на завршном испиту, који је изнад републичког просека, уписали жељене школе. Ученик генерације била је Љиљана Ивић, а спортиста Петар Милошевић, рекао је Сегер истакавши да је ова школа прве кренула са  реализацијом онлајн наставе, 18. марта, путем Гугл учионице.

Срећну Нова 2021. година, добро здравље, пуно успеха, радости и среће желе Вам ученици и запослени Oсновне школе Краљ Александар Први.

 

ИНВЕСТИЦИЈЕ 

Уређено школско двориште и спортски терен

 

Горан Сегер

Уз помоћ локалне самоуправе, Карате клуба Пожаревац и Предузећа за путеве реализовани су многи пројекти и инфраструктурни радови.

-Најзначајнији су израда тартан подлоге на спортском терену, завршетак тоалета у старом делу школе и код фискултурне сале, уређење подова и  учионице у подруму школе, рекао је Сегер захваливши се свом колективу уз чије ангажовање су реализовани поменути пројекти. 

-Надам се да ћемо и убудуће заједнички постизати и радовати се добрим резултатима, све препреке успешно савлађивати и наше ученике учити да сложно, вредно и савесно раде како би их подстакли да идеју и ентузијазам никада не изгубе, поручио је Сегер.

ГОДИНЕ ПРОЛАЗЕ

„Основна школа „Краљ Александар Први“ у Пожаревцу, у улици Симе Симића број 3, синоним је за образовање, васпитање, дружење, културу… У тој школи ми учимо, радимо, живимо. Ту школу волимо, њој се радујемо, сваки пут устрептимо када прођемо поред ње. Године пролазе, а наша школа на истом месту стоји и нове ђаке дочекује, са истом радошћу као и када је примила прву генерацију ђака 1939. године. Вероватно због деце, која су њени главни корисници она је све лепша и труди се да остане млада. А ђаци пролазе и у срцу носе своју школу и свој Пожаревац и постају полако успешни и познати људи. Ојачавајући себе, они ојачавају и стубове своје школе, како би могла да дочека нове генерације које ће моћи да се са свим чаролијама једног одрастања упијајући знање и могућности оних који ту раде.  А за оне који овде раде свако дете је нови изазов, нова радост са киме треба радити још боље, јаче, брже, треба се прилагодити условима, потребама и времену. Јер времена нема… 

Деца веома брзо расту и мењају области интересовања.  А због тих дечјих интересовања треба мењати навике, шаблоне и околности.  Важно је да дете буде задовољно. Важно је да постане човек. Човек који ће бити задовољан собом, поносан и спреман за своје нове задатке и за неко ново време. 

А школа ће и даље умивена чекати своје ђаке на истом месту као и до сада, на углу улица Симе Симића и Чеде Васовића. А сви ми који смо били ђаци, радници који смо ту учили, радили и стварали, са поносом ћемо је у срцу чувати, опремати, сређивати за неке нове ученике и раднике.“

И.Р.