За представнике иностраних земаља, Италије, Пољске, Грчке и Малте, учеснике пројекта “Freedom to learn 2” који се реализује у оквиру програма “Erasmus +”, у градском здању данас је организован свечани пријем. Школа домаћин, такође учесник овог пројекта је и Пожаревачка гимназија.

Добродошлицу гостима најпре је пожелео градоначелник Пожаревца Саша Павловић који је истакао да град и читава Србија, схватају значај улагања у образовање, као и чињеницу да се оно временом мења.

-Не мењају се математичке формуле или закони физике, али начин преношења знања свакако. Претпостављам да је управо то један од главних циљева “Erasmus +” пројекта који би требало да кроз размену искустава наставника, побољша процес учења и развијања вештина ученика. Желим вам да лепе утиске понесете својим кућама у државе из којих долазите. Такође, надам се и да ћете неке од елемената нашег образовног система увидети као ствари које можете и да имплементирате у вашим школама, рекао је Павловић.

Испред школе домаћина обратила се директорка Пожаревачке гимназије Данијела Жуковски која је напоменула да учешће ове образовне установе у оквиру програма “Erasmus +” показује сталну потребу наставника и ученика да унапређују наставу, наставни процес, развијају сарадњу и размењују искуства.

-Верујем да ће резултати овог пројекта допринети унапређивању нашег рада у школи, да ће допринети даљој сарадњи са нашим иностраним партнерима, а такође надам се да ће пројеката ове врсте бити и у наредном периоду, поручила је директорка Пожаревачке гимназије Данијела Жуковски.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content