Савез организација за физичку културу у Пожаревцу и ове године организује спортске игре школске омладине . У овогодишњим такмичењима учествује 15 школских спортских друштава од укупно 18 колико их има у Општини Пожаревац. У средњошколској конкуренцији такмиче се Гимназија, Економска,  Учитељска, Медицинска,Техничка и Школа ученика у привреди, а у конкуренцији основних школа „Доситеј Обрадовић“, „Вељко Дугошевић“, „Вук Караџић“, „Његош“, „Моша Пијаде“ као и основне школе из Трњана, Брадарца, Кличевца и Живице.

За овогодишње игре пријавило се 165 екипа са 1868 омладинаца и омладинки. Игре обухватају такмичења у кошарци, шаху, стоном тенису, фудбалу и атлетици, а победници у дисциплинама квалификују се за републичка такмичења. Играма руководи Општински одбор друштва за физичку културу у чијем саставу су представници свих школа.

До сада су завршена такмичења у кошарци за омладинце и омладинке  у конкуренцији средњих школа. У мушкој лиги најбоља је била Гимназија, а у женској екипа Учитељске школе.

(З. Васић

Share.

Comments are closed.

Skip to content