Представници Удружења грађана „Искорак“ из Пожаревца одржали су конференцију за медије на којој је било речи о реализацији буџета Града Пожаревца, изборима и оставци председника Градске општине Костолац, Серџа Крстаноског.

Председник Удружења грађана „Искорак“ др Звонимир Благојевић,  истакао је да је пре четири године конституисана власт на нивоу Града, те да су грађани видели лошу реализацију датих обећања, што се  како кажу, најбоље могло видети кроз лошу реализацију буџета.

 – За последње три године, остало је укупно 6,4 милијарди динара нереализованих средстава.  Мислим да су грађани имали прилике да виде колико је ова власт била неефикасна у свим сегментима, почевши од капиталних инвестиција. Нисмо видели ни значајне помаке по питању водоснабдевања, решавања регионалне депоније, реконструкције старе болнице где су резервисана средства из Републичких фондова, пешачке зоне, обећања лед расвете и велике уштеде због исте. Остаје нејасно какви су планови власти која нешто стави на сто, па склони без икаквог објашњења, рекао је Благојевић и на списак незавршених пројеката додао обилазницу  ка Костолцу, Индустријску зону.. .

О оставци председника ГО Костолац говорио је потпредседник Искорака и одборник Жарко Дебељачки. Он је истакао да је „неодговорно и неозбиљно  да неколико дана после обележавања Дана Градске општине Костолац и слушања о историјским резултатима председник да оставку без образложења“.

-Ако овако наставе да раде и са следећим мандатима, питам се уопште да ли и треба да постоји овакав вид Градске општине Костолац. Морам да напоменем да су се наш и програм председника Крстаноског  доста поклапали, али узалудно.

Дебељачки је навео низ проблема који су остали нерешени у Костолцу, међу којима су  надвожњак који је већ две године затворен за саобраћај, Дом здравља, Хитна помоћ…

Када је реч о изласку на изборе став Удружења грађана“Искорак“ је да на локалне изборе треба изаћи, а републичке бојкотовати.

Share.

Comments are closed.

Skip to content