Удружење грађана „Искорак“ упутило је са конференције за медије одржане 20. фебруара саопштење за јавност у коме се, између осталог, каже „да препоручује суграђанима бојкот овогодишњих парламентарних избора“. Са друге стране, у овом Удружењу које има своје одборнике у Скупштини Града Пожаревца и ГО Костолац, став је да на локалне изборе треба изаћи. Како се наводи у саопштењу, „ одборници Искорака у текућем мандату представљају једини глас разума и реалности у раду обе Скупштине, спремни су да наставе започету мисију на следећим локалним изборима и својим стручним потенцијалима учине могућим бољи живот у свим сеоским и у оба градска насеља“.

На конференцији за медије одборница Искорака у Скупштини ГО Костолац, др Јасминка Ђорђевић Милорадовић скренула је пажњу на лош квалитет ваздуха и неспремност локалне управе да се суочи са проблемом који угрожава све грађане, поготову у зимском периоду. Др Ђорђевић Милорадовић инсистирала је на бржем и доступнијем топлификацином систему и могућностима прикључака на гасификациони ситем у ободним деловима града. Потпредседница УГ „Искорак“ назвала је најављену изградњу спалионице опасног отпада у Пожаревцу потенцијалном претњом по здравље становника:

-Ова мала спалионица би можда задовољила неке потребе, али са друге стране би знатно угрозила живот у околини Пожаревца, рекла је др Ђорђевић Милорадовић.

Божидар Радојковић, потпредседник „Искорака“ скренуо је пажњу на проблем државне политике прихвата миграната у Србији и истовремени одлазак младих и образованих из Србије. Изнео је податак да би две општине у браничеву, Жабари и Велико Градиште требало да прихвате групе избеглица и од локалне власти у Пожаревцу тражио да изнесу став о мигрантима са блиског истока и њиховом могућем статусу избеглица у Србији.

                                                                                                              Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content