P4201563
Тадић, Благојевић и Јовић

На конференцији за медије коју је јуче одржало Удружење грађана „Искорак“ било је речи о плановима за покретање пољопривреде и индустријске зоне.

Поред председника Удружења др Звонка Благојевића, говорили су и потредседник др Милан Тадић и заменик председника инг Душко Јовић.

Благојевић је том приликом истакао да је у Пожаревцу велики проблем недостатак инвестиција који може да се реши довођењем инвеститора који би запослили људе, али не у трговинским ланцима, већ да се покрене прерађивачка привреда. Акценат би био стављен на прераду пољопривредних производа из свих области које чине пољопривреду и која је некада била заступљена у Пожаревцу. Он је том приликом напоменуо да се они не слажу са државом која даје одређена средства за довођење страних инвеститора, док се домаћи инвеститори стављају у други план. У „Искорак “-у истичу да ће се они залагати  за оснивање Фонда за развој малих и средњих предузећа.

13001153_481630122031810_4176149852537434146_n

Потпредседник Удружења др Милан Тадић је истакао да треба више да се ради на примарној здравственој заштити. Он је још рекао да је највећи проблем дужина чекања грађана приликом одласка код лекара и сматра да би овај проблем могао да се реши бољом организацијом и запошљавањем додатног броја лекара. Такође напомиње да је проблем недоступност здравствене заштите мештанима села који може да се реши обнављањем сеоских амбуланти. „Искорак “ се залаже да се поред здравствених амбуланти оживе стоматолошке службе и активира присутност испостава централне Апотекарске установе у сеоским срединама. Заменик председника инг Душко Јовић напоменуо је да ово Удружење грађана може, са доста рада и труда, да реши бројне проблеме Града Пожаревца.

Завршна конвенција УГ „Искорак“ одржана је у вечерњим сатима у Пољани.

 

И.В.

Share.

Comments are closed.

Skip to content