2019-12-14T21:19:57+01:00 14. децембра, 2019. 21:19 |

Удружење грађана „Искорак“ прославило Светог апостола Андреја Првозваног

Удружење грађана „Искорак“ у Пожаревцу  прославило је четири године постојања и по први пут славу – Светог апостола Андреја Првозваног.

Резање славког колача обављено је у Саборној цркви, а овогодишњи домаћин славе био је председник УГ „Искорак“ у Костолцу Жарко Дебељачки, који је дужност колачара за наредну годину предао председнику пожаревачког Удружења др Звонимиру Благојевићу.


У просторијама УГ „Искорак“  у Пожаревцу након тога организована је конференција за медије. Председник  др Звонимир Благојевић осврнуо се том приликом на активности Групе грађана, која је скоро четири године присутна на политичкој сцени Града Пожаревца.

Како је навео, по први пут у историји Града, једна група грађана има своје представнике у пожаревачкој и костолачкој скупштини. Благојевић  је такође подсетио и на остварене резултате ГГ „Искорак“ у Пожаревцу и Костолцу на пoследњим локалним изборима. Чланство се са остварених 5,5 посто гласова бирача у Пожаревцу и са више од 9 процената у Костолцу, изборило за улазак у скупштине Града и Градске општине.

Одборник ГГ „Искорак“ у Скупштини ГО Костолац и председник овог Удружења у Костолцу Жарко Дебељачки, напоменуо је да су се чланови ове политичке опције до сада максимално трудили да раде у интересу грађана Костолца и околних села, и да је то основа програма њиховог рада и у наредном периоду.

Један од важних аспеката деловања ГГ „Искорак“, према речима проф. др Јасминке Ђорђевић Милорадовић, одборнице у Скупштини градске Општине Костолац, јесте заштита животне средине, која је нарочито актуелна на овом подручју. „Искорак“ се, према њеним речима, залаже за реализацију инфраструктурних пројеката, као и за обезбеђивање нормалних животних услова, а све како би се негативне последице на животну средину делимично ублажиле.

– Неки од задатака у наредном периоду односе се на обезбеђивање здраве пијаће воде, на квалитетно даљинско грејање, на континуирано мерење квалитета ваздуха, као и на обнову рада Дома здравља, истакла је Ђорђевић Милорадовић.

Радиша Стокић, потпредседник УГ „Искорак“ задужен за сеоске месне заједнице рекао је да се приградска насеља припремају за изборе у наредној години. – Уколико се грађани изјасне за програм наше политичке опције, значиће да су гласали за оне који ће се залагати за побољшање услова живота и у сеоским насељима.