Удружење пчелара Пожаревац у сарадњи са Пољопривредном школом са домом ученика „Соња Маринковић“ организује шести пут заредом обуку за бављење пчеларством и производњу меда. Обука се састоји од теоретског дела за који је предвиђено 12 термина у трајању школског двочаса једанпут седмично. Теоретски део наставе одвијаће се у Пољопривредној школи „Соња Маринковић“ у току зимских месеци. Практични део обуке планиран је за пролеће у пчелињаку Пољопривредне школе и подразумева потпуно оспособљавање полазника за самостално бављење пчеларством.

             Предавачи у школи пчеларства коју организује Удружење Пожаревац су професори ветеринарске струке Пољопривредне школе предвођени др ветеринарске медицине, Снежаном Милосављевић, специјалистом, као и искусним пчеларима УПП. Број полазника, каже Дејан Милошевић, председник Удружења пчелара Пожаревац, није ограничен:

             -Школу могу похађати сви заинтересовани. У претходних пет година кроз нашу обуку је прошло око 200 полазника и сада се завидан број њих бави пчеларством које је перспективна грана пољопривреде и може да обезбеди приход и радно место. Сматрамо да је обука била итекако корисна и да је успех што се толико њих осамосталило јер је пчеларство специфично занимање.

             Једини услов који полазници морају да испуне при упису је да буду или се учлане у Савез пчеларских организација Србије – СПОС. Годишња чланарина је 4.800 динара и она обезбеђује редовну месечну стручну литературу из области пчеларства.

             Пријаве за школу пчеларства се примају до 5. децембра у Удружењу пчелара у Улици  Вељка Дугошевића 33 у Пожаревцу или на меил адресу uppozarevac@gmail.com

             Такође, могу се предати и лично Слободану Јефтићу. Контакт телефон је 065/3874275.

 

 

Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content