Никић, Сабо и Орландић

Удружење пензионера Града Пожаревца, 26. марта, одржало је седницу Извршног одбора на којој је једногласно одлучено да се члановима са најнижим месечним примањима, односно са пензијом до 14.000 динара, доделе пакети са основним животним намирницама и средствима за хигијену. Пакетe  ће добити 605 чланова.

Извршни одбор расправљао је и о упису угља и дрва за ову и наредну зимску сезону. Плаћање огрева члановима организације омогућено је на шест месечних рата.

До сада, угаљ је уписао 1.861 пензионер, односно испуњена је квота од 14.314 тона угља. По речима члана Извршног одбора Миленка Никића, од ЕПС-а је затражено да се додатно обезбеди још 7.000 тона угља. На седници је оцењено да руководство Удружења настоји  да својим члановима разним активностима и повластицама олакша пензионерске дане. Добро је познато да пензионери воле да путују и да се друже, па се сходно томе организују посете другим удружењима, екскурзије, излети…Онима са нижим пензијама обезбеђени су бесплатни лекови и превоз.

Арсеније Орландић, члан Извршног одбора Удружења подсећа да су и ове године из касе Града и пензионерске организације обезбеђена средства за бесплатан превоз 150 пензионера. Имајући у виду резултате остварене у претходном периоду, Орландић истиче да се пожаревачко Удружење с правом може сврстати у ред најуспешнијих у Србији.

Из Удружења подсећају чланове да се од 29. марта па до 15. априла могу пријављивати за одлазак у бање на бесплатно лечење и опоравак. Удружење је у овом случају само сервис преко кога се документација заинтересованих прослеђује даље Фонду ПИО на разматрање.

– За одлазак у бањска лечилишта влада велико интересовање. Надам се да ће, као и прошле године, ову погодност искористити већи број наших пензионера. Наша једина замерка комисији је што је рахабилитација предвиђена за само једног пољопривредног пензионера, истиче секретар Стеван Сабо и најављује потписивање уговора са једном од апотека која ће бесплатно снабдевати лековима старије пензионере са ниским пензијама.

Ове године, пензионерска организација Града Пожаревца прославиће 75 година од оснивања. Централна свечаност биће организована 17. маја, а у оквиру програма прославе, до краја ове године предвиђено је објављивање монографије, аутора др Мирољуба Манојловића.

Share.

Comments are closed.

Skip to content