2020-01-28T12:44:08+01:00 28. јануара, 2020. 12:42 |

Удружење Словенаца „Сава“ Костолац: Промоција љубљанског Универзитета

У Техничкој школи са домом ученика „Никола Тесла“ у Костолцу одржана је презентација Универзитета Словеније. Презентацију је у сарадњи са Тимом за каријерно вођење и саветовање ученика школе омогућило Удружење Словенаца у Србији „Сава“, Огранак Костолац.

Ученике трећег и четвртог разреда, професоре и директора Техничке школе „Никола Тесла“ др Горана Несторовића као и заинтересоване ученике Пожаревачке гимназије који су присуствовали презентацији, поздравио је Саша Радић, председник костолачког Огранка УС „Сава“. Радић је подсетио да Удружење „Сава“ у Костолцу већ шест година организује школу словеначког језика. Предавач у школи је Татјана Буквич, професор која је овог пута помагала професорки Филолошког факултета љубљанског универзитета Лаури Фекоња Фонтен да представи могућности и услове студирања за странце на факултетима овог Универитета.

Универзитет у Љубљани основан је пре сто година и високо је рангиран на листи светских универзитета. Отворен је за студирање страним студентима. Пошто Србија има потписан међудржавни уговор о сарадњи, српским студентима је омогућено школовање на првом и другом степену као и докторским студијама, без плаћања школарине.