2021-07-14T09:43:50+02:00 14. јула, 2021. 09:43 |

Удвостручена помоћ пољопривредницима

Пољопривредници са подручја  општине Петровац на Млави у протеклој, 2020. години, по различитим основама добили су из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде око 284 милиона динара. Ово је прошле недеље у разговору са представницима локалне самоуправе Петровца истакао државни секретар  Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Сенад Махмутовић, који је са сарадницима посетио ову општину браничевског округа. Он је овом приликом изнео и податак да је у односу на 2016. годину, Министарство удвостручило износ на име помоћи пољопривредницима са 23 на 43 милијарде динара. Према његовим реччима до кра ове године биће објављени нови јавни позиви за расподелу средстава намењених пољопривредницима, у августу за пчеларе, а почетком септембра за ратаре. 

Након састанка са руководством Општине, државни секретар Махмутовић обишао је пољопривредно добро Драгана Јеремића из Великог Лаола који обрађује око 50 хектара земље и који је корисник субвенције за набавку пољопривредних машина.

-Надам се да ће се наши пољопривредници у наредном периоду, уз помоћ стручњака Пољопривредне саветодавне и стручне службе Пожаревац и Одељења за пољопривреду Општине Петровац информисати о свим јавним позивима овог Министарства и на време конкурисати, рекао је  у разговору са представницима ресорног Министарства Миланче Аћимовић, председник  Скупштине општине који се истовремено захвалио  гостима  на помоћи.