У Хали спортова Спортског центра Пожаревац протеклог викенда одржан је турнир „ А“ класе за млађе категорије у стоном тенису „ЈОЛА Куп Пожаревца 2023“. Турнир се играо два дана, у суботу 18. и недељу, 19. марта. 

На турниру су учествовала 304 учесника, што га чини једним од масовнијих у календару Стонотениског савеза Србије. Због великог интересовања и броја пријављених учесника играло се на 12 столова. Турнир је одликовао висок ниво игре који је показао да Србија има перспективне такмичаре који би у будућности могли да унапреде резултате наше земље и у интернационалним такмичењима.

Турнир је отворио председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић који је поздравио све учеснике, пожелео им добродошлицу у Пожаревац и напоменуо да ће Савез на чијем је челу и надаље подржавати овај спорт.

Првог дана турнира, уз присуство градоначелника Пожаревца Саше Павловића и члана Градског већа задуженог за спорт Милана Јовића, уручене су медаље и пехари у четири категорије.

У категорији „млађе кадеткиње“ прво место је заузела Теодора Суџум из СТК „Црвена звезда“, друга је била Емили Муел из СТК „Рапид“, док су треће место поделиле Теодора Хорват (СТК „ТСЦ“) и Кристина Жула (СТК „Банатул“).

Код млађих кадета најбољи је био Давид Чапанда из СТК „Селенча“, другопласирани је био Бранко Драгољевић (СТК „Нови Сад“), док су треће место заузели Игњат Јаковљев (СТК „Нови Сад“) и Лука Драгин (СТК „Спартак“).

Најбоље код јуниорки биле су Катарина Гвозденовић из СТК „Домбош“, друга је била Ема Поповић из СТК „Спарк“, док су трећепласиране Сара Радак (СТК „Нови Сад“) и Јана Хавела из СТК „Славија“.

У мушкој конкуренцији јуниора прво место је освојио Душан Павловић, СТК „Стак“, који је у финалу победио Душана Везмара из СТК „Милениум“. Треће место су освојили Стефан Радоњић из СТК „Милениум“ и Андраш Орош из СТК „Темерин.

Другог дана турнира играло се само у конкуренцији „кадети“. Код дама прво место је освојила Јана Хавела из СТК „Славија“, друга је била њена клупска колегиница Маја Вањо, док су треће место поделиле Теодора Миул, СТК „Рапид“ и Јелена Бајић из СТК „Обилић“.                 .

Код мушкараца најбољи је био Стефан Радоњић (СТК „Милениум“) , друго место је заузео Немања Марковић из СТК „Спартак“,  док су трећи били Новак Загорац (СТК „Напад“) и Кристијан Трусина из СТК „Селенча.

Share.

Comments are closed.

Skip to content