Огрев најугроженијима
Огрев најугроженијима

Шеснаест социјално угрожених породица, у складу са одлуком Градског већа, добило је 40 кубних метара дрва од Града Пожаревца.

Са расподелом огрева домаћинствима на територији града започело се у уторак, 29. новембра. Иначе, дрва су обезбеђена након рашчишћавања дела круга шећеране.

Члан Градског већа Пожаревца Иван Јовић, задужен за друштвене делатности и социјална питања, објашњава да је одлуком Градског већа решено да се дрва, која су посечена приликом крчења шећеране, доделе социјално угроженим лицима са евиденције пожаревачког Центра за социјални рад.

Сваки грађанин са списка добио је по два и по квадратна метра дрва. Локална самоуправа чини, шта је у њеној моћи, да помогне социјално угрожене грађане. Овакав вид помоћи наставиће се и у наредној години када се буде рашчишћавао остатак шећеране, истакао је овим поводом  Јовић.

Према речима саветника председника Скупштине града Пожаревца Новице Живановића, са рашчишћавањем круга шећеране почело се 8. августва, преко јавних радова. На том послу су била ангажована 23 радника са евиденције Националне службе за запошљавање.

Овогодишњи уговор истиче за неколико дана, а Живановић се нада да ће следеће године бити ангажовано још радника на уређењу шећеране. До сада је очишћено око 60 посто површине на простору шећеране. Наредне године тај посао би требало да се заврши у целости. Додаје да је пред радницима био обиман посао, да је дрвеће било високо и по 5 до 6 метара и да је било проблема приликом проналажења радника, који су обучени за рад са моторним тестерама, али да је и то решено. У овој години је из буџета за ангажовање радника издвојено 3 милиона динара. Живановић каже да се очекује да ће наредне године бити издвојено бар дупло више средстава и да ће моћи да се ангажују незапослена лица са средњом стручном спремом зато што је ове године та могућност била само за неквалификовану радну снагу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content