2019-05-22T22:38:40+02:00 17. маја, 2019. 19:33 |

Ухапшени осумњичени за примање и давање мита

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су М.К. (1963), градског менаџера Града Пожаревца, и В.С. (1974), одговорно лице ЈКП „Водовод и канализација“ Пожаревац, због постојања основа сумње да су починили кривично дело примање мита. Такође, ухапшен је и З.Њ. (1960), одговорно лице у предузећу “Телекомуникација“ из Блаца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело давање мита.

 

Постоје основи сумње да је М.К. у просторијама Градске управе Пожаревац  примио 300.000 динара од З.Њ., јер је, како се сумња, претходно приликом јавне набавке за изградњу јужног слива кишне канализације која је спроведена од стране Градске управе Пожаревац, у вредности од 110.977.010 динара, починио службену радњу коју није смео да изврши.

Наиме, М.К. се терети да је доставио осумњиченом З.Њ. податке о броју пристиглих понуда, односно да није пристигла ниједна понуда, након чега је Градска управа Пожаревац закључила уговор о извођењу радова са предузећем „Телекомуникација“ као јединим понуђачем.

Осумњичени В.С., одговорно лице у пожаревачком ЈКП „Водовод и канализација“, терети се такође да је од осумњиченог З.Њ у једном угоститељском објекту примио 500.000 динара, јер је претходно изменио услове конкурсне документације за јавну набавку за извођење радова на водоводној мрежи у Пожаревцу. Како се сумња, В.С. је по претходним инструкцијама З.Њ. прилагодио услове јавне набавке предузећу „Телекомуникација“, чиме је овом предузећу омогућено да закључи уговора са ЈКП „Водовод и канализација“ Пожаревац.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног  тужилаштва у Краљеву.

Извор: МУП Србије