2017-10-10T21:44:00+02:00 10. октобра, 2017. 21:38 |

Улагање у туризам је улагање у будућност

У Свечаној сали Градске управе Пожаревца је одржана конферениција за медије поводом великог успеха Туристичке организације града Пожаревца на управо завршеном Сајму туризма у Новом Саду. Подсећања ради, на јубиларном 50. Сајму туризма „Лорист“ Новосадског сајма, Град Пожаревац добио је шест признања, укључујући и Велики пехар. Прва Велика златна медаља добијена је за представљање туристичке понуде у земљи и иностранству а односи се на многе успешне презентације туристичке понуде града које је ТОГП имала на сајмовима и манифестацијама током године.

Тим поводом присутним предствницима „седме силе“ најпре се обратила Јелена Вуказић директорка пожаревачке Туристичке организације наглашавајући да су освојена признања плод систематског и тимског рада запослених, и планираних активности током године, а да  Туристичка организација града Пожаревца континуирано наступа на Сајму туризма у Новом Саду  и активно учествује у креирању туристичке понуде града и шире.  

Градоначелник Бане Спасовић се овом приликом захвалио сарадницима, Туристичкој организацији и свима који су допринели да овогодишње Љубичевске коњичке игре буду добро организоване са жељом да се у наредном периоду нађу међу три најјаче топ манифестације у оквиру туристичке понуде у Србији, а да је улагање у туризам – улагање у будућност. Такође, Спасовић се захвалио и Канцеларији за локални економски развој која је добила награду „Златни мост“ за прекограничну сарадњу са Румунијом на „Дунав Бизнис форуму“ у Новом Саду, чији су сарадници препознали праве вредности пројеката који су до сада реализовани, али и изразио очекивања да ће ЛЕР у будућности бити један од носилаца развоја града Пожаревца. Градоначелник је новинарима предочио пројекте и инвестиције који су у току и оне који ће бити реализовани како сопственим средствима тако и новчаном помоћи Републичке Владе.

ОПШИРНИЈЕ У НАРЕДНОМ БРОЈУ НЕДЕЉНИКА „РЕЧ НАРОДА“