2018-05-27T09:22:59+02:00 27. маја, 2018. 09:22 |

Улазница за свет рачунара

        Библиотека у Костолцу, Одељење Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац организује бесплатну обуку за пензионере и незапослена лица „Упознајте се са виртуелним светом рачунара – информатичко описмењавање“.     Обука информатичког описмењавања за пензионере и незапослена лица спроводила се три године за редом у Библиотеци у Пожаревцу, али је ово први пут да се спроводи у њеном Одељењу у Костолцу.


Програм рада прилагођен је апсолутним почетницима који желе да се упознају са основним појмовима информационе технологије. Полазници ће научити да раде са фајловима и фолдерима, да користе MS Word, да пошаљу мејл, да претражују  Интернет и користе неке од бесплатних услуга које се могу пронаћи на њему, као што су: прегледање и преузимање текстова, слика, друштвене мреже (Facebook), гледање филмова, серија, употреба програма за комуникацију (Skype, Viber), прегледање корисних и едукативних сајтова итд.
Курс почиње 5. јуна 2018. године и трајаће по три недеље за сваку групу (уторком и четвртком, по договору). Групе су од по 4 полазника a oбуку воде Рената Минић, Невена Вуксановић и Марија Копун.
Заинтересовани се могу пријавити  Удружењу пензионера Градске општине Костолац или на телефон Библиотеке 241-515.