Градски одбор Српске напредне стране и Унија жена СНС позива суграђане на трибину о „Раном откривању и лечењу карцинома дебелог црева“. Предавач ће бити специјалиста опште хирургије др Милан Тадић.

Трибина је заказана за четвртак, 25. април, у малој сали пожаревачког Центра за културу, од 18 сати.

Председница Уније жена СНС Верица Савић истиче да је циљ подизање свести о превенцији карцинома дебелог црева и указивање на важност превентивних прегледа.

– Веома се захваљујем уваженом хирургу др Милану Тадићу који се одазвао нашем позиву и учествује у овој корисној едукацији посвећеној нашим суграђанима. Веома је битно да се посветимо свом здрављу,  јер је то најважнија животна борба за све нас и људе који нас воле, поручује Верица Савић.

Др Драшко Дачић, Верица Савић и др Милан Тадић

Специјалиста опште хирургије др Милан Тадић наглашава да је карцином дебелог црева у драматичном порасту и додаје:

– Седатални начин живота, савремене животне навике, лоша исхрана, зрачење и многи други ризични фактори којима смо изложени, довели су до драматичног пораста броја оболелих од карцинома. Једини прави начин да се карцином дебелог црева у потпуности излечи јесте његово рано откривање. Стога, несумњиво најзначајнији наш задатак јесте управо борба за едукацију становништва, како бисмо колоректални карционом открили на време. Уколико га откријемо у раном стадијуму он је потпуно излечив.

                                                                                                         Д. Динић

Share.
Leave A Reply

Skip to content