Унија жена Српске напредне странке у Пожаревцу на конференцији за медије најоштрије је осудила увреде које је глумац Сергеј Трифуновић упутио новинарки дневног листа „Српски телеграф“ Ивани Жигић. Овом приликом обратиле су се Марија Паповић, Весна Пејић и Тања Лончар.

Повод за сазивање конференције према речима Марије Паповић јесу страшне увреде појединих гласноговорника опозиције и такозваног Савеза за Србију.

-Жалосно је што је то особа која је у својој бранши веома цењена и има име и презиме, коју Пожаревљани због професије поштују и гледају његове филмове“, рекла је  Паповић, позвавши све жене и грађане који желе пристојну Србију да осуде овај чин.

Трифуновићев начин јавне комуникације Весна Пејић сматра пре свега непристојним, а затим и непрофесионалним с обзиром да се бави јавном професијом и да својим опхођењем и иступима у јавности треба да даје позитиван пример.

            -Нажалост, један од мојих омиљених глумаца био је Сергеј Трифуновић, али сада не пада ми на памет да подржавам било коју његову реченицу. Бројни напади и увреде упућене женама, говоре да се ради о женомрсцу, који не подноси женски род и да то није особа која треба да се прати, рекла је Пејић.

            Тања Лончар је поручила да Пожаревац није град који ће подржати насиље над женама.

            -Бранећи жене, бранимо демократске вредности које заступа Српска напредна странка на челу са председником Александром Вучићем. Напад на жене које другачије мисле не одобравамо, нити било ко из наше странке.

Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content