2021-11-04T13:45:21+01:00 4. новембра, 2021. 13:45 |

Уписана прва генерација мастер судената

На Академији техничких струковних студија Београд, Одсек примењених инжењерских наука Пожаревац, ове године уписала је 78 студената прве генерације мастер студија.

Тим поводом градоначелник Пожаревца Саша Павловић са сарадницима, обишао је ову установу и истакао да захваљујући процедурама које је спровела Влада Републике Србије и Министарство просвете, постала део Академије техничких струковних студија са седиштем у Београду. Академија има четири одсека, а један од њих је Одсек примењених  инжењерских наука Пожаревац.

-Као локална самоуправа желимо да пружимо подршку и пропратимо упис ученика на мастер студије. Академија техничких струковних студија је успела да кроз овај одсек акредитује прве мастер студије у областима фитомедицине, прехрамбене технологије, електротехнике и рачунарства, рекао је Павловић.

 Мастер студије трају две године, а попуњена су сва места.

Руководилац Одсека примењених инжењерских наука  Пожаревац др Владан Ђулаковић, захвалио се локалној самоуправи на подршци и подсетио да Академија има бројне могућности које ће бити искоришћене у наредном периоду.

– Ми смо већ искористили могућност да на смеру Академије, на смеру Безбедност и здравље на раду упишемо десетак студената, који наставу похађају у Пожаревцу, а надамо се да ће током наредне године то остати и смер у оквиру школе, јер је интересовање велико, рекао је др Ђулаковић истакавши да то омогућавање већег протока знања и студената јесте замисао Министарства просвете.

И.Р.