Основна школа ,,Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу на радост свих ђака и запослених испраћа успешну 2022. годину уз новогодишње журке ученика у уређенијој спортској сали и уз украшене кутке у школским холовима. 

Ивана Јоксимовић

– Иза нас је година коју су обележили многобројни успешни тренуци који обухватају школске успехе и бројне активности у оквиру важних датума у сарадњи са бројним институцијама, школама и локалном самоуправом. Пред крај ове године, у новембру, урађена је комплетна санација сале за физичко и здравствено васпитање  чиме су створени безбеднији и хигијенскији услови за рад и реализацију наставе и других активности у простору сале.  Такође, санирана су два улазна дела школе, каже директорка школе Ивана Јоксимовић истичући захвалност  локалној самоуправи која је омогућила ове санације. Јоксимовић најављује адаптацију свлачионица у следећој години, чиме ће целина уређења тог дела школе бити заокружена. 

Успешни одбојкаши  

Недавно, школа је била домаћин Окружног такмичења у одбојци за основне школе. Обе екипе Доситејеваца освојиле су прво место и оствариле пласман на Међуокружно такмичење које ће бити одржано у априлу, у Смедереву. 

 

-У једном тоалету школе и делу код службеног улаза постављене су подне плочице, донација   фирми ,,ДМ керамика“ из Пожаревца чиме је освежен још један део школске зграде. Школски врт оплемењен је новим садницама дрвећа које је школи поклонило Еколошко друштво ,,Пријатељи Чачалице“, а садницама цвећа и зимзеленим аранжманима школу је обрадовала цвећара ,,Натали гарден“ из Пожаревца, додаје.

Изложба

У легату Миодрага Марковића, 12. децембра, отворена је изложба ликовних радова ученика старијих разреда школе, продукт летње школе која је реализована у оквиру Народног музеја Пожаревац. Школа је омогућила ученицима  да науче многе нове ликовне технике и да развијају и унапређују своје ликовне способности.  Круна свега је креирање каталога под називом ,,Летња школа у легату“. 

Безбедност у школи је подигнута на највиши ниво. Осим закључавања капија за време боравка ученика у школи, појачаног дежурства наставника за време одмора између часова и појачаног видео надзора, Доситеј је прва школа која је увела одлагање ученичких мобилних телефона. Док бораве у школи и траје настава ученици не могу користити телефоне осим за потребе наставе, уз наставнички надзор. Тиме је могућност дигиталног насиља и злоупотребе сведена на нулу. 

– Од нове 2023. године биће уведене картице за запослене што омогућава безбедније коришћење службеног улаза уз интерфон, појачава културу понашања и разумевања других за коришћење службеног улаза. На томе се захваљујемо  фирми D Logic Srbija која нам је донирала овај систем заштите, каже директорка.

Будући прваци и учитељи

Школа је  током децембра организовала дружење будућих првака са учитељима и ученицима четвртог разреда и родитељски састанак за родитеље и законске заступнике будућих првака. Било је говора о припремљености деце за полазак у први разред, а родитељи су се упознали са процедурама и активностима уписа у школу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content