У општини Жабари интензивно се ради на уређењу путне инфраструктуре.

Комплетне реконструкције, обавиће се у улицама у Влашком Долу, Александровцу, Свињареву, Ореовици, Жабарима, Породину и Витежеву.Према речима председника Општине Јована Лукића, укупна вредност радова је 36 милиона динара. Средства су обезбеђена из општинског буџета, а уређиваће се више путних праваца: 

 Јован Лукић

-У Влашком Долу радиће се улице Војводе Путника, Ђуре Јакшића, Живојина Мишића и Његошева, два крака. Такође, уређиваће се и путна инфраструктура у Александровцу и то у улицама Мите апотекара и Тихомира Димитријевића, као и локални пут. У Свињареву спровешће се радови у Устаничкој улици, а у Ореовици у улицама Милована Миница, Николе Тесле, Коче Поповића, затим у Боже Јовановића, Љубе Шоше, Моше Пијаде и Живојина Мишића. Такође, у Жабарима у плану су реконструкције путних праваца: Милице Радовановић, Александра Милетића и Смедеревској улици. Осврнућу се и на реконструкције улица у Породину и то Осми октобар и Спасовданска, док ће се у Витежеву радити Улица Витежево, нагласио је Лукић и додао да се тренутно изводе радови на асфалтирању улице ка сеоском гробљу у насељу Четереже. Послови су се мало одужили обзиром на тренутне временске прилике. Извођач радова је Предузеће за путеве Пожаревац.

Министарство државне управе и локалне самоуправе је у сврху санације бујичних потока, у корист општине Жабари определила 4.100.000 динара. Председник Општине најавио је да ће овим програмом бити обухваћена насеља Александровац и Кочетин. Поступак јавне набавке је окончан, извођач радова је предузеће „Водопривреда“ из Пожаревца.

У плану је и комплетна реконструкција зграде Центра за социјални рад. Радови предвиђају уређење фасаде, унутрашњих просторија и столарије.  

 М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content