ЈКП „КОМУНАЛНЕ СЛУЖБЕ“ ПОЖАРЕВАЦ

Поред редовних послова из делокруга рада Јавног комуналног предузећа „Комуналне службе“, одржавања јавне хигијене и изношења смећа, управљања пијацама и гробљима, ових пролећних месеци, највећа обавеза запослених је одржавање зеленила и цветних аранжмана у Пожаревцу и Костолцу, каже директор предузећа Слободан Јовић и додаје:

-Кренули смо да радимо почетком сезоне по целом граду, на Чачалици коју Пожаревљани радо посећују и свакако на гробљима којима управљамо. Нашим радницима су пуне руке посла на засадима новог цвећа ових дана, поготову после обилне кише која поспешује и убрзава раст траве. На гробљима радимо редовно одржавање као и на свим зеленим површинама у самом граду и у Спомен парку „Чачалица“ где су травњаци уредно покошени.  Градски парк се одржава као и зеленило у свим међублоковским и на мањим површинама расутим по граду.

Ових  дана почело је и кошење и уређење поред прилазних путева Пожаревцу из правца Београда, према Великом Градишту и Петровцу.

ДЕЗИНФЕКЦИЈА УЛИЦА И ДАЉЕ

Уз констатацију да се режим рада ЈКП „Комуналне службе“ није променио ни после укидања ванредног стања, директор Јовић подсећа да и даље раде дезинфекцију улица и тротоара, и што је најважније, круга Болнице, Дома здравља и Дома за старе у Пожаревцу:

-То је наша обавеза и даље радимо дезинфекцију и прање два пута дневно око ових здравствених установа, а остало по нашем редовном плану и програму.

У „Комуналним службама“ ниједан радник у претходном периоду није оболео од коронавируса, мада се све време радило са комуналним и санитетским отпадом:

-То значи да су се радници пазили, да су сви имали заштитну опрему и одећу према послу који су обављали. Имали смо три сахране преминулих од последица коронавируса и обезбедили смо одговарајућа заштитна одела. У време ванредних мера, на сахранама на сва три гробља није се окупљало више од десеторо људи. Пошто је то отворен простор, сада је дозвољено до педесеторо уз физичку дистанцу и одговарајуће мере заштите, каже директор Слободан Јовиић и додаје је за време ванредних мера због коронавируса број сахрана у Пожаревцу и Костолцу био мањи него у истом периоду ранијих година.

 

Без наплате пијачнине

ЈКП „Комуналне службе“  које управља пијацама у Пожаревцу и Костолцу ослободиће закупце тезги пијачнина за период када су биле затворене због ванредног стања. Такође, закуп за тај месец неће се наплатити ни за локале који нису радили на пијацама уз  образложење да људи нису радили нити имали приходе:

-Планирани месечни приход у целини од 4 пијаце којима управљамо је умањен тако да гледамо да на неки други начин надоместимо то што смо ми као предузеће изгубили и да кроз уштеде и већу продуктивност надокнадимо да би ову годину завршили како треба. Померања у плановима за сада нема, можда ћемо видети ако се буде радио неки ребаланс. Уздамо се у властите снаге да би ЈКП „Комуналне службе“ и даље биле стабилно и једно од најбољих комуналних предузећа у Србији, каже директор Слободан Јовић.

Комунално предузеће због доста обимног посла, али и настојања да одржи квалитет услуга као једно од најбољих у Србији, сходно расположивим људским ресурсима и механизацији ради пуним капацитетом.

     Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content