2020-07-18T10:40:19+02:00 18. јула, 2020. 10:40 |

Уређено школско двориште

У Основној школи „Краљ Александар Први“ у Пожаревцу реализован je пројекат архитектонског уређења школског дворишта.  Већ први корисници, чланови спортских клубова, вежбали су на новим подлогама пресвученим тартаном. Сасвим је очигледно да је овом инвестицијом остварен циљ – стварање бољих услова за рекреацију младих и унапређење спорта у Пожаревцу.  


Подсетимо, ова инвестиција датира још из 2009. године. Школа је тада урадила пројекат, а потом конкурисала код различитих министарстава, фондација и амбасада, али безуспешно.

Када су помислили да од свега одустану, запосленима у ОШ „Краљ Александар Први“ стиже информација из Министарства правде о дотацији средстава у износу 3.800.000 динара за реализацију ове инвестиције. 

   Горан Сегер

Према речима директора школе Горана Сегера, овим средствима првобитно су у школском дворишту постављене бехатон плоче и урађени сливови, како се током обилних падавина вода не би задржавала у дворишту. 

-Након Министарства правде, средства за наставак пројекта издвојила је и пожаревачка локална самоуправа. Близу 3.000.000 динара уложено је у завршетак комплетног дворишта. Постављена је тартан подлога на кошаркашком и одбојкашком терену. Презадовољни смо квалитетом радова, извођач је била фирма „Маратон“ из Сремске Митровице. Овом приликом захвалио бих се свим заполенима у школи, који су ноћима дежурали како би тартан терене сачували од могућих оштећења, истакао је Сегер и подсетио да је јавна набавка за спровођење ове инвестиције окончана још у новембру прошле године, међутим проблем око реализације пројекта настао је звог временских услова. Оптимална температура за несметано извођење радова морала је да буде 13 степени и седам дана без падавина. 

Директор је апеловао на све оне који користе школско двориште, да га не прљају и не уништавају, како би што дуже потрајало и служило како ученицима школе, тако и свим осталим грађанима.

М. П.